ODBOR TURISTIKY SKP OSTRAVA USPOŘÁDAL  SVOU TRADIČNÍ AKCI

 

ObrazekSLET ČARODĚJNIC 2009

 

1.    AŽ 3. KVĚTNA 2009

 

U Stavinohů“ ve Velkých Karlovicích.  

 

 

 

Na 1. máje roku 2009 jsme sabat čarodějnic turistického oddílu SKP Ostrava svolaly do Velkých Karlovice v Javorníkách. Postupně jsme se slétaly do penziónu U Stavinohů. Na prvý pohled krásný penzion, rovněž na druhý pohled. Kousek od lesa, dostatek parkovacích míst, pískoviště a houpačky pro děti. Vevnitř zařízen s vkusem, skvěle vybaven a zejména s příjemnou paní Zuzanou Stavinohovou a jejím manželem. Ve všem nám vyšli vstříc, ve všem se nám snažili vyhovět, opravdu velmi sympatický pár. To vše nedaleko skvělé hospody Polanský s vynikající kuchyní a v době naší návštěvy příjemným personálem. Krátce po příjezdu jsme ochutnaly halušky, gulášek atd. To vše zapito pivem Černá Hora. 

Hned poté, co jsme se slétly všechny a poté co jsme se ubytovaly, zahájili Petr a Šárka Karčmářovi tradiční oslavy prvního máje. Tentokrát kromě šampáňa nabízeli rovněž chléb a sůl. Pohostili rovněž Stavinohovy.

 

  

                                                               Paní Stavinohová a pan Stavinoha se Šárkou a Petrem Karčmářovými

 

Pak již jsme na sluníčku očekávali podvečer, kdy měl vypuknout vlastní rej. Připravily jsme si košťata na létání a pak se již oddaly sladké dřímotě. Některé, pravda, též pracovaly. No fuj!!!

 

 

               Eva Bukovjanová                               Franta Skopal a Jana Kneblová

 

Dřevo z lesa nám přinesl pan Satvinoha, ale vatru jsme si musely postavit samy. No, spíše to byla vatřička. Foukal totiž dosti silný vítr, tak jsme měly strach, abychom něco nezapálily. I když …proč ne, když jsme zlé čarodějnice. Tedy jak, které? Ty menší jsou ještě, fuj, hodné.

 

(Nela Švidrnochová a Anetka Kneblová)

 

Přestože  ještě svítilo podvečerní sluníčko, začaly jsme se brzy slétat na palouk u penziónu. Jedna dokonce přiletěla až z Mexika. My ostatní jsme to poznaly, měla totiž na ústech roušku proti prasečí nebo též mexické chřipce, která se v ten čas šířila světem.

 

Zdenek Mustar

 

Nevím, ve Velkých Karlovicích a prasečí chřipka. „Tam, kde sa pije slivovica to přecáj není možné!“ Za chvíli se začaly slétat i ostatní z nás a kolem se potulovali i různí člověci, jakožto Čumilové.

 

    

Franta Skopa a za ním Myra Vlčková                                                                                 Eva Bílková, rozená Karčmářová

 

   

                                                                                                                        Karolína Juráčková                                                                                    Šárka Karčmářová a Terezka Bezkybová

 

Potom už jsme jen lítaly, rejdily, různé soutěže vymýšlely. No sranda převeliká to byla. Jaké však bylo překvapení, když se nakonec z nás čarodějnic vyklubali členové turistického oddílu Sportovního klubu policie Ostrava. Dokonce tam přijali mezi sebe další velmi mladou členku Nelu Švidrnochovou. Předseda oddílu Zdeněk Mustar ji slavnostně navlékl klubové tričko( pravda trochu veliké) a předal průkaz člena.

 

  

 

Večer někteří ještě zašli do hospody  na dobré papání a trochu chmelového moku a pak již na kutě, neb v sobotu 2.května 2009 jsme vyráželi k vrcholu Velkého Javorníku.  Nejdříve prudké stoupání afaltovou cestou na Kasárně a pak až na vrchol, kde jsme se zapsali i do vrcholové knihy.

 

 

U vrcholového kříže

 

Pak ještě sešup do Velkých Karlovic Tísňav a Velkých Karlovic – Podťaté, kde stál náš penzion. Jelikož jsme valnou část trasy, bohužel, absolvovali sice po turistických, avšak asfaltových cestách, všechny účastné nás bolely nožky, zejména chodidla a kolínka.   Večer proto zábava poněkud skomírala, jen ty děti byla stále čilé, ačkoliv i ony absolvovaly stejnou trasu (Karolína Juráčková, Dominik Bukovjan). 

 

V neděli 3.května 2009, jako vždy, všichni spěchali domů. Jedni busem, druzí vlastními povozy s tím, že se cestou ještě někde zastaví. Předseda na odjezdový mumraj přihlížel ze svých výšin.

 

 

  A bylo po Čarodějnicích 2009.